Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om verkställighetshandlingar, meddelanden och gottgörelser i samband med militär-disciplinstraff 3.4.2014/285

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 68, 101 och 130 § i lagen om militär disciplin och brottsbekämpning inom försvarsmakten (255/2014):

1 §

Verkställighetshandling för disciplinstraff

Verkställighetshandling vid ett annat straff som påförts vid ett disciplinärt förfarande än disciplinbot är ett exemplar av det beslut som fattats vid det disciplinära förfarandet.

Om verkställigheten av ett straff inte ankommer på den disciplinära förman som påfört straffet, ska förmannen utan dröjsmål sända en kopia av beslutet för verkställighet till den förman som sköter verkställigheten.

Ett exemplar av det beslut om påförande av disciplinbot som fattats vid ett disciplinärt förfarande ska sändas till Rättsregistercentralen. Exemplaret får inte sändas innan den föreskrivna tidsfristen för disciplinbesvär har gått ut. I exemplaret ska det göras en anteckning om huruvida besvär har anförts över beslutet.

I fråga om verkställighetshandlingen för ett disciplinstraff som dömts ut av domstol föreskrivs särskilt.

2 §

Sändande av verkställighetshandlingar

Kommendören för truppförbandet ska i fråga om arrest och disciplinstraff som dömts ut av domstol sända verkställighetshandlingen till den tjänsteman som enligt 69 § 1 mom. i lagen om militär disciplin och brottsbekämpning inom försvarsmakten (255/2014) sörjer för verkställigheten, efter att först ha inhämtat utredning om huruvida beslutet är verkställbart.

Vad som i 1 mom. föreskrivs om kommendören för truppförbandet gäller huvudstaben, när ärendet har behandlats av hovrätten i första instans.

3 §

Meddelanden om gripande...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.