Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om betalning av ersättningar för översvämningsskador under den första hälften av 2013 20.3.2014/243

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 2, 3, 4 och 5 § i lagen om administrering av ersättandet av skador som orsakats av exceptionella översvämningar (1192/2013):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om ersättning enligt lagen om ersättande av skador som förorsakats av exceptionella översvämningar (284/1983), nedan översvämningsskadelagen, av skador och kostnader som orsakats av exceptionella översvämningar 1.1–30.6.2013.

2 §

Ersättningsprocent och ersättning för sakkunnighjälp

Av de skador och kostnader som har förorsakats andra än jord- och skogsbrukares eller yrkesövares enskilda vägar, broar, diken, vallar, byggnader, konstruktioner eller lösöre som behövs i hushållen ersätts 80 procent av skadorna enligt ersättningsgrunderna i översvämningsskadelagen.

Av en jord- och skogsbrukares eller yrkesövares skador och kostnader ersätts 60 procent av skadorna enligt ersättningsgrunderna i den lagen.

Ersättningen för Finlands skogscentrals sakkunnighjälp vid värdering av skadorna är 60 euro/timme. Finlands skogscentral kan beviljas högst 45 cent per kilometer i kilometerersättning för värderingsbesök.

3 §

Beviljande av vissa ersättningar

Ersättningen enligt 2 § för skador på produkter som tillverkats vid annan yrkesutövning än yrkesutövning inom jordbrukssektorn eller på lösöre, enskilda vägar, broar, diken, vallar, byggnader eller konstruktioner och växande trädbestånd beviljas i form av stöd enligt kommissionens förordning (EU) nr 1407/2013 om tillämpningen av artiklarna 107 och 108 i fördr...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.