Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om ersättningssystem för förvaltare av alternativa investeringsfonder 20.3.2014/229

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 7 kap. 12 § 2 mom. 3 punkten i lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder (162/2014):

1 §

Tillämpningsområde och proportionalitetsprincipen

Denna förordning innehåller bestämmelser om de krav som avses i 7 kap. 7 § i lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder (162/2014) och som ställs på det ersättningssystem för ledningen och personalen som nämns i den berörda paragrafen och som följer 6 kap. 6 § 1 mom. i lagen.

Om bestämmelser om ersättningssystem som även iakttas av kreditinstitut, börsbolag, fondbolag eller värdepappersföretag samtidigt kan tillämpas på en förvaltare av alternativa investeringsfonder (nedan AIF-förvaltare), ska denna förordning tillämpas i stället för bestämmelserna när förvaltningen av de alternativa investeringsfonderna (nedan AIF-fond) är en betydande del av AIF-förvaltarens affärsverksamhet och den övriga affärsverksamheten inte är större än denna.

Bestämmelserna i denna förordning ska tillämpas på ett sätt som beaktar AIF-förvaltarens och dess finansiella företagsgrupps storlek, juridiska och administrativa struktur samt verksamhetens art och omfattning liksom varje ersättningstagares uppgifter och ansvar (proportionalitetsprincipen).

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) nyckelperson en sådan person som avses i 7 kap. 7 § 3 mom. i lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder, eller en person till vilken en sådan ersättning som avses i denna förordning har betalats (ersättningstagare),

2) ersättningssystem alla de beslut, avtal, principer och förfarin...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.