Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om de utredningar som ska fogas till ansökan om auktorisation för förvaltare av alternativa investeringsfonder samt ett särskilt förvaringsinstitut 20.3.2014/227

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 4 kap. 10 § 1 och 2 punkten samt 14 kap. 15 § i lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder (162/2014):

1 §

Tillämpningsområde och proportionalitetsprincipen

I denna förordning föreskrivs om de utredningar som enligt lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder (162/2014) ska fogas till

1) en ansökan om auktorisation för förvaltare av alternativa investeringsfonder som avses i lagens 4 kap. 1 §,

2) en ansökan om auktorisation för ett särskilt förvaringsinstitut som avses i lagens 14 kap. 4 §.

Denna förordning ska vid bedömning av de utredningar som bifogas ansökan och av om de är tillräckliga liksom av eventuella ytterligare utredningar och av om de är behövliga tillämpas på ett sätt som beaktar en förvaltare av alternativa investeringsfonders (nedan AIF-förvaltare) och ett särskilt förvaringsinstituts samt deras finansiella företagsgruppers storlek, juridiska och administrativa struktur samt verksamhetskvalitet och -omfattning (proportionalitetsprincipen). AIF-förvaltarens eller det särskilda förvaringsinstitutets styrelse ska godkänna grunderna för tillämpningen av proportionalitetsprincipen.

2 §

Utredning om den som ansöker om auktorisation för AIF-förvaltare

Av ansökan om auktorisation, som ska vara skriftlig, ska framgå bolagets fullständiga firma, använda bifirmor, hemort, post- och besöksadress samt bolagets driftställen i Finland och utomlands och huvudkontor i Finland.

Till ansökan ska fogas

1) en kopia av bolagets gä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.