Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om administrationen av kostnader för gränsöverskridande hälso- och sjukvård 30.1.2014/65

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 23 § i lagen om gränsöverskridande hälso- och sjukvård (1201/2013):

1 §

Överföring av statens medel till Folkpensionsanstalten

Staten överför till Folkpensionsanstalten de medel som behövs för betalning av ersättning till personer, välfärdsområden, Helsingfors stad, HUS-sammanslutningen och Studenternas hälsovårdsstiftelse samt till andra medlemsstater i Europeiska unionen, stater som hör till Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, Schweiz och Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland. Medlen överförs minst en gång i kvartalet utifrån Folkpensionsanstaltens utredning. (16.3.2023/356)

Folkpensionsanstalten ska lämna social- och hälsovårdsministeriet en utredning över de ersättningar som avses i 1 mom. 14 dygn innan ersättningarna betalas ut. Medlen överförs till Folkpensionsanstalten senast ett dygn före den i utredningen angivna dag då ersättningarna betalas ut.

2 § (16.3.2023/356)

Sökande och utbetalning av statlig ersättning

En verksamhetsenhet inom den offentliga hälso- och sjukvården och Studenternas hälsovårdsstiftelse ska hos Folkpensionsanstalten ansöka om sådan statlig ersättning som avses i 20 och 20 a § i lagen om gränsöverskridande hälso- och sjukvård senast inom 12 månader efter utgången av den månad då kostnaderna uppkommit. I samband med ansökan ska en utredning om kostnaderna och om ett europeiskt sjukvårdskort eller något annat intyg som visar att personen har rätt till vård läggas fram. Dessutom ska uppgifter om bet...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.