Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om statsbolaget Finlands Industriinvestering Ab 23.1.2014/54

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 5 § i lagen om statsbolaget Finlands Industriinvestering Ab (1352/1999) och 23 § 1 mom. i lagen om statsrådet (175/2003), av dem den förstnämnda paragrafen sådan den lyder i lag 1305/2013:

1 §

Investeringsverksamhetens mål och inriktning

Den investeringsverksamhet som Finlands industriinvestering Ab bedriver har som mål att främja kapitalinvesteringsmarknadens funktion och öka det privata kapitalet genom att erbjuda finansiering som kompletterar det. Andra mål är att främja företagens tillväxt och internationalisering, effektivisera kommersialiseringen av resultatet av forsknings- och utvecklingsarbetet samt att främja kanaliseringen av utländska kapitalinvesteringar till Finland.

Bolagets kapitalinvesteringar riktas särskilt till att förbättra finansieringen av företag i tillväxtfasen.

Dessutom riktas investeringar som görs på särskilda industripolitiska grunder till branscher där en betydande strukturomvandling pågår eller kan förutses.

2 §

Verksamhetsprinciper

Bolaget agerar på marknadsvillkor och gör sina investeringar på samma villkor som privata investerare.

Utgångspunkten är att bolaget gör investeringarna tillsammans med privata investerare. Bolaget är i regel minoritetsinvesterare och minoritetsägare i målföretagen och fonderna. Bolaget strävar genom sina investeringar efter avkastning och till investeringarna hänför sig en exitstrategi.

Det finns inga branschrestriktioner för investeringarna.

3 §

Industripolitiska investeringar och aktieförvärv

De investeringar och aktieförvärv som görs utifrån industripolitiska intressen kan gälla...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.