Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om stöd för växthusproduktion 2014 22.1.2014/49

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 11 § 5 mom. i lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på verkställigheten av stöd för växthusproduktion enligt 5 kap. i statsrådets förordning om nationellt stöd till södra Finland 2014 (13/2014) samt 5 kap. i statsrådets förordning om nordligt stöd 2014 (14/2014).

2 §

Besittning av växthus

Det växthus där den odling som utgör grunden för ansökan om stöd bedrivs, ska vara i den sökandens besittning den 15 maj 2014.

3 §

Tekniska krav på växthus

Växthusets stomme och beklädnad ska vara i sådant skick som odlingssäsongen förutsätter och stå kvar året om med undantag för de perioder då växthuset repareras. Växthusets beklädnad i taket ska vara av glas, flerskiktsmaterial som är avsett för växthus eller dubbel plastfolie. Beklädnaden på väggar kan vara av ovan nämnda material eller alternativt av material som på motsvarande sätt isolerar värme och är ogenomträngligt för ljus.

Växthuset ska vara försett med

1) ventilationsluckor vid takåsen,

2) ett ventilationssystem som bygger på att växthusbågarna öppnas,

3) ett ventilationssystem som bygger på att täckmaterialet längs sidoväggarna lyfts upp,

4) maskinell nedkylning, eller

5) ett maskinellt ventilationssystem som leder ut luften och har en effekt på minst fyra liter per sekund per kvadratmeter som ska nedkylas.

Alla växthuslokaler i odlingsanvändning, med undantag för kammare för odling av plantor, ska vara försedda med ett ventilations- eller nedkylningssystem som står i direkt förbindelse med lokal...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.