Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om ersättning av statsmedel för sjömäns resekostnader 30.12.2013/1313

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 3 § 2 mom. och 5 § 2 mom. i lagen om ersättning av statsmedel för sjömäns resekostnader (1068/2013):

1 §

Ersättningsgilla resekostnader

Direkta resekostnader enligt 3 § i lagen om ersättning av statsmedel för sjömäns resekostnader (1068/2013) är kostnader för flyg-, tåg- och bussbiljetter, kostnader för användning av taxi och hyrbil samt kostnader för ersättning för användning av egen bil. Till kostnaderna för arbetstagarens uppehälle hör kostnader för övernattning och måltider under resan. Till kostnaderna för anordnande av resan hör kostnader för resebyrå, reseagent eller motsvarande, som sörjer för de praktiska researrangemangen.

Mervärdesskatt är inte en ersättningsgill kostnad, om sökanden har möjlighet att dra av mervärdesskatten i sin egen beskattning.

2 §

Uppgifter som ska lämnas i ansökan

I en ansökan om ersättning för sjömäns resekostnader ska anges

1) sökandes kontaktuppgifter, företags- och organisationsnummer, bankförbindelse och kontaktperson,

2) fartyg vars arbetstagare ansökan gäller,

3) ersättningsgilla kostnader i euro utan mervärdesskatt,

4) den sökta ersättningens belopp i euro.

Till ansökan ska fogas en förteckning över de arbetstagare vars resekostnader och kostnader för uppehälle ansökan gäller. Av förteckningen ska framgå arbetstagarens namn, födelsedatum och hemland, den stat där fartyget befann sig när resan började samt ersättningsgilla resekostnader i euro separat för varje arbetstagare.

Till ansökan ska fogas ett utdrag ur sökandens bokföring av vilket de kostnader som ersättning söks för framgår. De kostnader f...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.