Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om administrering av ersättandet av skador som orsakats av exceptionella översvämningar 30.12.2013/1192

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Tillämpningsområde

Genom denna lag föreskrivs om behövliga bemyndiganden att utfärda förordningar och om andra tillämpningsgrunder när sådana skador som uppkommit 2013 eller tidigare och som avses i lagen om ersättande av skador som förorsakats av exceptionella översvämningar (284/1983) ska ersättas.

2 §

Stöd av mindre betydelse

Vid beviljande av ersättningar enligt 1 § som betalas i form av stöd till jordbrukssektorn eller allmänt stöd av mindre betydelse ska iakttas vad som särskilt föreskrivs om detta i kommissionens förordning (EG) nr 1857/2006 om tillämpningen av artiklarna 87 och 88 i fördraget på statligt stöd till små och medelstora företag som är verksamma inom produktion av jordbruksprodukter och om ändring av förordning (EG) nr 70/2001 och i kommissionens förordning (EG) nr 1535/2007 om tillämpningen av artiklarna 87 och 88 i EG-fördraget på stöd av mindre betydelse inom sektorn för produktion av jordbruksprodukter eller i nyare rättsakter som ersatt dem. Närmare bestämmelser om beviljande av nämnda ersättningar och administrering av det maximala beloppet av stöd av mindre betydelse utfärdas genom förordning av statsrådet.

Språkdräkten i paragrafen (1192/2013) har rättats.

Se SRf om betalning av ersättningar för översvämningsskador under den första hälften av 2013 243/2014.

3 §

Ersättningsprocent

Bestämmelser om storleken av den procentuella andel som ska ersättas av de kostnader som avses i 2 § 3 mom. i lagen om ersättande av skador som förorsakats av exceptionella översvämningar utfärdas genom förordning av statsr...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.