Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om statsunderstöd för projekt som gäller inomhusluften och fuktskador i social- och hälsovårdens kommunala verksamhetsenheter 19.12.2013/1099

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om beviljande, utbetalning och användning av statsunderstöd enligt statsbudgeten för projekt som gäller inomhusluften och fuktskador i byggnader som är i social- och hälsovårdens bruk. Bestämmelser om statsunderstöd finns dessutom i statsunderstödslagen (688/2001).

2 §

Förutsättningar för beviljande av statsunderstöd

Statsunderstöd kan beviljas för reparation av sådana byggnader inom social- och hälsovårdens verksamhetsenheter där det har konstaterats problem med inomhusluften eller fuktskada. Statsunderstöd kan även beviljas för nybyggnad av lokaler för att ersätta en sådan byggnad eller del av en byggnad som ska rivas och där betydande problem med inomhusluften eller betydande fuktskador har konstaterats.

Statsunderstöd får beviljas för projekt vars godtagbara kostnader uppgår till minst 300 000 euro.

3 §

Mottagare av statsunderstöd

Statsunderstöd kan beviljas kommuner eller samkommuner för byggprojekt som gäller inomhusluften och fuktskador i social- och hälsovårdens verksamhetsenheter.

Statsunderstöd kan beviljas projekt som gäller byggnader ägda av kommuner eller samkommuner, som inleds 2013–2014 och som har planerats stå klara vid utgången av 2015.

4 §

Statsunderstödets maximibelopp och godtagbara kostnader

Statsunderstöd kan beviljas till ett belopp som utgör högst 25 procent av de kostnader för projektet som berättigar till statsunderstöd. I dessa kost...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.