Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Energimyndigheten 19.12.2013/1097

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 7 § i lagen om Energimyndigheten (870/2013):

1 §

Överdirektörens ställföreträdare

Vid förhinder för överdirektören är den tjänsteman vid Energimyndigheten som överdirektören förordnar ställföreträdare för överdirektören.

2 §

Personal

Vid Energimyndigheten finns förutom överdirektören inom gränserna för ämbetsverkets budget dessutom annan personal i en sådan omfattning som uppgifterna förutsätter.

3 § (1.7.2015/832)

Behörighetsvillkor för personalen

Allmänna behörighetsvillkor för tjänsterna vid Energimyndigheten är sådana kunskaper och sådan förmåga som krävs för att tjänsten ska kunna skötas med framgång. Av chefen för en enhet som lyder direkt under överdirektören krävs dessutom högre högskoleexamen och sådan mångsidig erfarenhet som uppgiften förutsätter samt i praktiken visad ledarförmåga.

4 §

Utnämning och anställning av personal

Övriga tjänstemän vid Energimyndigheten utnämns samt personalen i arbetsavtalsförhållande anställs av överdirektören, om inte något annat bestäms i arbetsordningen.

5 §

Verkställigheten av budgeten

Energimyndigheten verkställer självständigt den budget som anvisats myndigheten i enlighet med vad som särskilt föreskrivs om statsbudgeten.

I Energimyndighetens arbetsordning bestäms om godkännande av myndighetens inkomster och utgifter.

6 §

Arbetsordning

I arbetsordningen, som fastställs av överdirektören, bestäms dessutom om Energimyndighetens organisation, personalens uppgifter, behandling och avgörande av ärenden vid myndigheten samt om organisering av den övriga verksamheten.

7 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.