Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om ersättning av statsmedel för sjömäns resekostnader 20.12.2013/1068

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Resor som ersätts vid sjötransport

Ersättning av statsmedel betalas till arbetsgivare för i 1 kap. 1 § 1 mom. i lagen om sjöarbetsavtal (756/2011) avsedda arbetstagares resekostnader mellan fartyget och arbetstagarens hem i en medlemsstat i Europeiska unionen eller i en stat som hör till Europeiska ekonomiska samarbetsområdet.

För att ersättning för resekostnader ska betalas krävs det att

1) arbetstagaren arbetar ombord på ett sådant fartyg som huvudsakligen går i utrikes sjöfart som avses i 3 § 6 punkten i lagen om förbättrande av konkurrenskraften för fartyg som används för sjötransport (1277/2007),

2) fartyget är inskrivet i handelsfartygsförteckningen,

3) fartyget befinner sig utanför Finland och i förhållande till arbetstagarens hemvist utomlands när arbetstagarens resa börjar.

Ersättning för resekostnader som avses i 1 mom. betalas inte, om fartyget går i reguljär linjetrafik på Finland.

När ett anställningsförhållande upphör ersätts kostnaderna för hemresan också i det fall att arbetstagarens hemvist är utanför Europeiska unionen eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, om de krav som anges i 2 mom. uppfylls och arbetstagarens anställningsförhållande har pågått oavbrutet i minst sex månader.

2 §

Ersättning för resor när det gäller fartyg som inte är inskrivna i handelsfartygsförteckningen

När det gäller resekostnader som hänför sig till andra fartyg än de som är inskrivna i handelsfartygsförteckningen ersätts endast kostnader för resor i enlighet med semesterlagen för sjömän (433/1984).

Resor som berättigar till ersättning är resorna mellan fartyget och arbetstagarens h...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.