Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om djursjukdomskrav för vissa djur, embryon och könsceller vid förflyttning mellan medlemsstater i Europeiska unionen (upphävd) 18.12.2013/1035

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 21.4.2021. Se L 76/2021 101 §.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om djursjukdomar (441/2013):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om de krav för bekämpande av djursjukdomar som är villkor för förflyttningen av vissa levande djur samt embryon och könsceller från dem från Finland till en annan medlemsstat eller via en annan medlemsstat till en stat utanför Europeiska unionen, eller från en annan medlemsstat till Finland eller via Finland till en tredje medlemsstat eller till en stat utanför Europeiska unionen.

2 §

Avgränsning av tillämpningsområdet

Denna förordning tillämpas dock inte på förflyttning av följande levande djur och könsceller och embryon från dem:

1) nötkreatur, svin, får och getter,

2) fjäderfä,

3) hästdjur,

4) vattendjur, och

5) de djur som avses i artikel 2.2 i kommissionens förordning (EG) nr 1739/2005 om fastställande av djurhälsokrav för transport av cirkusdjur mellan medlemsstater och som hålls i en sådan cirkus som avses i punkt 1 i nämnda artikel.

Förordningen tillämpas inte heller på sådan förflyttning av levande djur och embryon och könsceller från dem som kräver importtillstånd enligt 63 § i lagen om djursjukdomar.

3 §

Förhållande till vissa författningar

Bestämmelser om de krav som ställs på registrering av aktörer i fråga om förflyttning av djur och embryon och könsceller från dem mellan Europeiska unionens medlemsstater och på kontroller av ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.