Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om krav som ställs på galtsperma för att bekämpa djursjukdomar 18.12.2013/1029

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om djursjukdomar (441/2013):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning finns bestämmelser om de krav som gäller bekämpning av djursjukdomar och som ska iakttas vid insamlig, hantering och förvaring av galtsperma.

2 §

Annan lagstiftning

Bestämmelser om förflyttande av galtsperma mellan medlemsstaterna i Europeiska unionen finns i jord- och skogsbruksministeriets förordning om hälsokrav i fråga om svin samt embryon och könsceller av svin som förflyttas mellan Europeiska unionens medlemsländer (1028/2013).

Bestämmelser om import av galtsperma från länder utanför Europeiska unionen finns i jord- och skogsbruksministeriets förordning om vissa levande djur samt embryon och könsceller från dem som importeras från länder utanför Europeiska gemenskapen (866/2008).

Bestämmelser om salmonellaprovtagning på sådan djurhållningsplats för svin som producerar rekryteringsdjur finns i jord- och skogsbruksministeriets förordning om kontroll av salmonella hos nötkreatur och svin (1030/2013), nedan jord- och skogsbruksministeriets förordning 1030/2013.

3 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) sperma obehandlad, behandlad eller utspädd sädesvätska från galtar,

2) galtstation en station för insamling av sperma där galtsperma samlas, hanteras och förvaras för inseminationsändamål,

3) karantän en djurhållningsplats där svin avsedda för en galtstation hålls isolerade före förflyttandet till galtstationen och från vilken svinen direkt förflyttas till galtstationen,

4) ursprung...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.