Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om hälsokrav i fråga om nötkreatur samt embryon och könsceller av nötkreatur som förflyttas mellan Europeiska unionens medlemsländer (upphävd) 18.12.2013/1025

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 21.4.2021. Se L 76/2021 101 §.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 58 § 4 mom. och 73 § 4 mom. i lagen om djursjukdomar (441/2013):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om de krav för bekämpande av djursjukdomar som ligger som villkor för förflyttning av nötkreatur samt deras embryon och könsceller från Finland till en annan medlemsstat eller via en annan medlemsstat till en stat utanför Europeiska unionen, eller från en annan medlemsstat till Finland eller via Finland till en tredje medlemsstat eller till en stat utanför Europeiska unionen.

2 §

Förhållande till andra författningar

Bestämmelser om krav för att bekämpa djursjukdomar vid förflyttning av nötkreatur mellan Europeiska unionens medlemsländer finns dessutom i

1) jord- och skogsbruksministeriets förordning om allmänna krav som för att bekämpa djursjukdomar ställs vid förflyttning av levande djur, embryon och könsceller mellan Europeiska unionens medlemsländer (1024/2013)

2) kommissionens förordning (EG) nr 1266/2007 om tillämpningsföreskrifter till rådets direktiv 2000/75/EG när det gäller bekämpning och övervakning av bluetongue och restriktioner för förflyttning av vissa djurarter som kan smittas av bluetongue,

3) jord- och skogsbruksministeriets förordning om desinficering av transportfordon avsedda för landsvägstransport för att förhindra spridning av djursjukdomar (3/VLA/2001).

Bestämmelser om import från länder utanför Europeiska ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.