Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om transportbidrag för kött för år 2013, transportbidrag för mjölk för år 2012 och stöd för vissa tjänster inom husdjursskötsel för år 2013 26.9.2013/695

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 7 § 1 mom. och 15 § 3 mom. i lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Som nordligt störd enligt 6 § 2 punkten i lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001) kan bokföringsskyldiga köpare av kött beviljas transportbidrag för kött för år 2013, mejerier beviljas transportbidrag för mjölk för år 2012 och aktörer som bedriver seminverksamhet beviljas stöd för vissa tjänster inom husdjursskötsel för år 2013 så som bestäms i denna förordning.

Transportbidrag för kött kan beviljas för transport av nötkreatur, svin, får, fjäderfä, hästar och getter från produktionsplatsen till ett slakteri eller ett renslakteri.

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) mjölk helmjölk som insamlats hos producenterna,

2) aktörer som bedriver seminverksamhet i 6 § i lagen om husdjursavel (794/1993) avsedda tillståndshavare som får bedriva annan seminverksamhet än seminverksamhet på hemgården,

3) tjänstebesök i anslutning till seminverksamhet sådana arbetsresor som görs för att utföra seminering, där besökaren gör arbetsresan utanför sin egentliga arbetsplats till en gård på vilken det bedrivs husdjursskötsel, för att uträtta nödvändiga uppgifter som hör till seminverksamheten, samt, i situationer där det på grund av arbetets natur inte finns någon egentlig arbetsplats, resor där besökaren gör en arbetsresa för att utföra seminering från sin bostad till en gård på vilken det bedrivs husdjursskötsel.

3 §

Transportbidrag för kött...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.