Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriet förordning om fruktjuice och vissa liknande produkter 5.9.2013/662

Denna förordning förblir i kraft. Se 297/2021 86 §.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 7 § 2 mom. och 9 § 3 mom. i livsmedelslagen (23/2006) sådana de lyder i lag 989/2007:

1 §

Förordningens syfte

Genom denna förordning genomförs rådets direktiv av den 20 december 2001 om fruktjuice och vissa liknande produkter avsedda som livsmedel (2001/112/EG) jämte ändringar.

2 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på de produkter som definieras i bilaga 1.

3 §

De krav som gäller produkternas sammansättning

Vid framställning av de produkter som anges i bilaga 1 får endast användas råvaror enligt bilaga 2 och ingredienser enligt del B till bilaga 3 samt tillsatsämnen enligt vad som bestäms särskilt om användningen av tillsatsämnen i livsmedel.

4 §

Tillåtna bearbetningsmetoder och ämnen

Vid framställning av de produkter som nämns i bilaga 1 får endast användas bearbetningsmetoder och ämnen enligt del C till bilaga 3.

5 §

Särskilda krav som gäller fruktnektar

Fruktnektar ska uppfylla de särskilda kraven i bilaga 4.

6 §

Produkternas beteckningar

Beteckningarna i bilaga 1 ska enbart tillämpas på de produkter som anges där och de ska användas i handeln för att beteckna dessa produkter.

I stället för beteckningarna i bilaga 1 får användas de skärskilda beteckningarna i bilaga 5. Dessa särskilda beteckningar får användas på de språk och enligt de villkor som anges i bilaga 5.

7 §

Övriga märkningar av produkter

Utöver det som föreskrivs någon annanstans om märkningar av livsmedel ska förpackningar till produkterna i bilaga 1 märkas på följande sätt:

1) Namnet på den frukt som har använts ska anges i ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.