Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om bevisningskostnader som betalas av statens medel 21.8.2013/619

I enlighet med statsrådets beslut, fattat efter föredragning från justitieministeriet, föreskrivs med stöd av 7 och 19 § i lagen om bestridande av bevisningskostnader med statens medel (666/1972), sådana de lyder i lag 439/2013:

Ersättningsbeloppen

1 §

Denna förordning innehåller bestämmelser om de ersättningar som betalas av statens medel för kostnader för resa och uppehälle samt för ekonomisk förlust till ett vittne, en målsägande och målsägandens lagliga företrädare, samt till en ledsagare till någon av dem, när de inställt sig vid domstol.

2 §

När ersättningen bestäms ska resan anses ha börjat då den som har rätt till ersättning har avrest från vistelseorten och utan dröjsmål inställt sig vid hörandet, och avslutats då han eller hon efter hörandet har anlänt eller utan dröjsmål skulle ha kunnat anlända till sin vistelseort.

3 §

Av resekostnaderna ersätts det belopp som motsvarar kostnaderna för en plats i lägsta klass med nyttjande av den kortaste vägen och det billigaste resesättet. Om det är nödvändigt att under en tågresa använda sovvagnsplats eller avgiftsbelagd sittplats eller under en båtresa hyttplats, ersätts även den avgift som föranletts av detta.

Också sådana resekostnader som föranletts av nyttjande av annan väg än den kortaste och annat resesätt än det billigaste ersätts, om det sammanlagda beloppet av dessa kostnader och de ersättningar som betalas för kostnader för uppehälle och för ekonomisk förlust blir fördelaktigare för staten. Ersättningen för resekostnader kan dock i detta fall uppgå högst till det belopp som skulle betalas till en statstjänsteman för motsvarande tjänsteresa.

4 §

I ersättning för kostnader för uppeh...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.