Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om ersättningstaxa för kostnader för sjuktransport (upphävt) 8.8.2013/605

Denna förordning har upphävts genom F 20.6.2018/490, som gäller fr.o.m. 1.8.2018.

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 4 kap. 6 § 3 mom. i sjukförsäkringslagen (1224/2004), sådant det lyder i lag 929/2009:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas med stöd av sjukförsäkringslagen (1224/2004) på ersättande av en försäkrads resekostnader för användning av sjuktransportfordon. Genom denna förordning fastställs de högsta ersättningsgrunderna.

2 §

Ersättningstaxa för sjuktransport

Ersättningstaxan för sjuktransport utgörs av ersättningsgrunden för grundavgift, kilometeravgift, tilläggsavgift för en andra ambulanschaufför och väntetidsavgift.

3 §

Ersättningsgrund för grundavgift och kilometeravgift

Som ersättningsgrund för grundavgift för en ny transport används högst 67,07 euro.

Om transportsträckan är längre än 20 kilometer, används som ersättningsgrund för transportkostnaderna för den överskridande sträckan högst 1,79 euro för varje påbörjad kilometer. Transportsträckan beräknas från bilens stationeringsplats och tillbaka till densamma.

4 §

Ersättningsgrund för tilläggsavgift för en andra ambulanschaufför

Som ersättningsgrund för tilläggsavgift för en andra ambulanschaufför som deltar i sjuktransporten används högst 35,71 euro, och för den tid som överskrider en timme dessutom högst 17,85 euro för varje påbörjad halvtimme. Den andra ambulanschaufförens tid räknas från den tidpunkt då bilen avgår från stationeringsplatsen till den tidpunkt då transportuppdraget avslutas.

5 §

Ersättningsgrund för väntetidsavgift

Som ersättningsgrund för oavbruten väntetid ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.