Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Miljöministeriets förordning om produktgodkännanden för vissa byggprodukter 11.7.2013/555

I enlighet med miljöministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om produktgodkännanden för vissa byggprodukter (954/2012):

1 § (30.1.2015/66)

Beslut om typgodkännande

I ett beslut om typgodkännande eller i en bilaga till beslutet ska det anges till vilka delar byggprodukten uppfyller de väsentliga tekniska krav i anslutning till den planerade användningen av byggnaden som anges i markanvändnings- och bygglagen (132/1999) eller bestämmelser som har utfärdats med stöd av den. Beslutet ska innehålla ett villkor enligt vilket typgodkännandet återkallas, om byggprodukten inte uppfyller de väsentliga tekniska krav som anges i markanvändnings- och bygglagen eller bestämmelser som har utfärdats med stöd av den. Dessutom kan det i beslutet med hjälp av mätetal eller klasser ges en redogörelse för de egenskaper hos byggprodukten som rör användningen av den. Beslutet och bilagorna till det ska sparas i elektronisk form på typgodkännandeorganets webbplats.

2 §

Typgodkännandemärkning

En typgodkänd byggprodukt ska förses med följande symbol, som ska ha de proportioner som anges på bilden:


3 §

Tillsyn som rör typgodkännande

Typgodkännandeorgan och organ för certifiering av tillverkningskontroll ska skriftligen göra tillverkaren uppmärksam på försämringar i produktkvaliteten eller säkerheten som har framkommit vid tillverkningskontrollen och kräva att tillverkaren inom utsatt tid ser till att byggprodukten stämmer överens med typgodkännandet.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.