Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om frivillig militärtjänst för kvinnor (upphävd) 4.7.2013/541

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 1.6.2022. Se L 285/2022 17 §.

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 2 § 2 mom. i lagen om frivillig militärtjänst för kvinnor (194/1995), sådant det lyder i lag 148/2010:

1 §

Försvarsmaktens regionalbyråer sörjer för de förfaranden som gäller ansökan om och uttagning till frivillig militärtjänst för kvinnor.

Ansökan ska lämnas in till regionalbyrån senast den 1 mars.

Ansökan ska innehålla de uppgifter som huvudstaben bestämmer.

2 §

För sökandena ordnas en särskild uttagning på varje regionalbyrås verksamhetsområde. Till uttagningen kallar regionalbyrån de sökande som på grundval av ansökningarna uppfyller förutsättningarna för att inleda militärtjänst. De som ansöker om tjänstgöring vid specialtrupper ska delta i uttagning som ordnas av specialtrupperna.

Vid uttagningen görs intervjuer och test som gäller tjänstedugligheten samt läkarundersökning i syfte att fastställa sökandenas tjänsteduglighet. Vid uttagningen ges dessutom information om försvarsmakten och om innehållet i militärtjänsten samt om den rättsliga ställningen för dem som antas till tjänstgöring.

3 §

Regionalbyrån ska bevisligen sända dem som antagits till militärtjänst ett förordnande att träda i tjänst. I förordnandet ska det anges när och vid vilket truppförband personen i fråga ska infinna sig för tjänstgöring.

4 §

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2015.

Genom denna förordning upphävs förordningen om frivillig militärtjänst för kvinnor (266/1995).

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.