Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om separat insamling och materialåtervinning av returpapper 27.6.2013/528

Denna förordning har upphävts genom F 2.3.2023/270, som gäller fr.o.m. 15.3.2023.

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av avfallslagen (646/2011):

1 §

Syfte och tillämpningsområde

I denna förordning finns bestämmelser om den skyldighet som en sådan producent av pappersprodukter som avses i 48 § 1 mom. 5 punkten i avfallslagen (646/2011) har att ordna separat insamling och materialåtervinning av kasserade pappersprodukter (returpapper) enligt nämnda punkt.

Denna förordning tillämpas dock inte på böcker.

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) pappersprodukter tidningar, tidskrifter, direktreklam, telefonkataloger, postorderkataloger, kuvert, kontorspapper och andra liknande pappersprodukter,

2) separat insamling av returpapper insamling av returpapper åtskilt från annat avfall för att underlätta materialåtervinningen under de förutsättningar som anges i 15 § i avfallslagen.

3 §

Separat insamling och materialåtervinning av returpapper

Producenten ska ordna separat insamling och materialåtervinning av returpapper så att åtminstone en sådan mängd pappersprodukter som motsvarar 75 viktprocent av mängden pappersprodukter som producenten släppt ut på marknaden materialåtervinns varje år.

Se 11 § 3 mom.

4 §

Mottagning och transport av returpapper som ordnas av producenten

Producenten ska, för att fullgöra sin skyldighet enligt 49 § 1 mom. i avfallslagen, ordna kostnadsfri, och för den som innehar returpapper lättillgänglig, mottagning av returpapper i hela landet för separat insamling av returpapper som uppkommer i fastigheter i småhus- el...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.