Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om virkesmätningsdelegationen 19.6.2013/457

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 7 § 2 mom. i lagen om mätning av virke (414/2013):

1 § (6.11.2014/924)

Virkesmätningsdelegationen har en ordförande och 11 medlemmar vilka utses av jord- och skogsbruksministeriet. Varje medlem har en personlig suppleant. För suppleanterna gäller samma bestämmelser som för medlemmarna. Ministeriet utser bland medlemmarna en vice ordförande för delegationen.

Av medlemmarna i virkesmätningsdelegationen utses en bland personer som föreslagits av Naturresursinstitutet, en bland personer som föreslagits av en skogsägarorganisation, en bland personer som föreslagits av en virkesköparorganisation, två bland personer som föreslagits av arbets- eller entreprenadgivarorganisationerna inom skogsbranschen, en bland personer som föreslagits av en skogsarbetarorganisation, en bland personer som föreslagits av en organisation för maskinentreprenörer, en bland personer som föreslagits av en organisation för lastbilschaufförer, en bland personer som föreslagits av Forststyrelsen, en bland personer som föreslagits av en sammanslutning för självständiga sågar samt en bland personer som föreslagits av den industri som använder virke huvudsakligen för energiändamål. De organisationer som lägger fram förslag ska vara de mest representativa inom respektive bransch.

2 §

Jord- och skogsbruksministeriet tillsätter delegationen för fyra år i sänder. Om ordföranden, vice ordföranden eller någon annan medlem i delegationen avgår under mandatperioden, ska ministeriet utse någon annan till medlem i stället för den avgående för den återstående mandatperioden.

Delegationens ordförande och medlemm...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.