Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om dispens enligt jaktlagen 19.6.2013/452

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 41 § 4 mom. och 41 a § 4 mom. i jaktlagen (615/1993), sådana de lyder, 41 § 4 mom. i lag 206/2013 och 41 a § 4 mom. i lag 159/2011:

1 § (22.8.2019/967)

Ansökan om dispens

I en ansökan om dispens som avses i 41 § i jaktlagen (615/1993) ska det anges vilken djurart ansökan gäller. Om avsikten är att fånga eller döda en viss djurindivid eller vissa djurindivider, ska djurarten och antalet individer anges i ansökan.

Om ansökan gäller dispens för användning av förbjudna fångstredskap eller fångstmetoder, ska sökanden i sin ansökan lägga fram orsaken till att förbjudna fångstredskap eller fångstmetoder behövs vid jakten. Ansökan om användning av förbjudna fångstredskap eller fångstmetoder kan behandlas samtidigt med ansökan om dispens för att fånga eller döda djur eller i samband med anmälningsförfarandet.

Finlands viltcentral får kräva att sökanden till sin ansökan om dispens för vilt fogar en utredning om sin jakträtt inom det område som ansökan gäller.

2 §

Bedömning av förutsättningarna för dispens

Vid bedömning av förutsättningarna för beviljande av dispens som avses i 41 a § 1 mom. 1–3 punkten, 41 b § 1 mom. 1–4 punkten, 41 c § 1–3 punkten och 41 d § i jaktlagen ska Finlands viltcentral utreda följande:

1) beståndet av eller tillståndet hos beståndet av den viltart som omfattas av dispensen inom det område som ansökan om dispens gäller, på landskapsnivå och i hela landet,

2) beteendet hos den individ av en viss viltart som omfattas av dispensen inom det område som ansökan om dispens gäller,

3) vid behov omständigheter som har samband med grunden för ansökan om dispens och som det finns uppgifter om hos myndigheter, org...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.