Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om sättande i kraft av konventionen om arbete till sjöss från 2006 och om ikraftträdande av lagen om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i konventionen 30.5.2013/385

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 3 § i lagen om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i konventionen om arbete till sjöss från 2006 (951/2012):

1 §

Den i Genève den 23 februari 2006 ingångna konventionen om arbete till sjöss från 2006 träder i kraft den 9 januari 2014 så som därom har överenskommits.

Konventionen har godkänts av riksdagen den 9 oktober 2012. Republikens president har ratificerat konventionen den 21 december 2012. Ratificeringsinstrumentet har deponerats hos Internationella arbetsorganisationens generaldirektör den 9 januari 2013.

2 §

I samband med deponeringen av ratificeringsinstrumentet har Finland avgett följande förklaring:

I enlighet med punkt 10 i standard A4.5 – Socialförsäkring, åtar Finland sig att i enlighet med punkt 2 i denna standard säkerställa socialförsäkringsskydd inom områdena för sjukvård, sjukersättning samt arbetsskadeersättning.

3 §

De bestämmelser i konventionen som inte hör till området för lagstiftningen är i kraft som förordning.

4 §

Lagen om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i konventionen om arbete till sjöss från 2006 (951/2012) träder i kraft den 9 januari 2014.

Ålands lagting har gett sitt bifall till att lagen träder i kraft i landskapet.

5 §

Denna förordning träder i kraft den 6 juni 2013.

(Fördragstexten är publicerad i Finlands författningssamlings fördragsserie nr 52/2013)

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.