Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om avstjälpningsplatser 2.5.2013/331

Denna förordning förblir alltjämt i kraft. Se L 527/2014 226 och 227 §.

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av avfallslagen (646/2011) samt 11, 12 och 16 § i miljöskyddslagen (86/2000), av dem 12 § i miljöskyddslagen sådan den lyder i lagarna 253/2010 och 647/2011 samt 16 § i den lagen sådan paragrafen lyder i lag 252/2005:

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 § (25.11.2021/1030)

Syfte

Syftet med denna förordning är att för att stöda en omställning till cirkulär ekonomi säkerställa att i synnerhet sådant avfall som lämpar sig för materialåtervinning och annan återvinning i mindre utsträckning deponeras på avstjälpningsplatser samt att förebygga förorening av ytvatten, grundvatten, mark och luft samt bekämpa klimatförändringen och annan därmed jämförbar omfattande skadlig miljöpåverkan genom att styra planeringen, anläggandet, byggandet, användningen, skötseln, nedläggningen och efterbehandlingen av avstjälpningsplatser samt deponeringen av avfall på dem så att de inte orsakar fara eller skada för hälsan eller miljön under avstjälpningsplatsens hela livscykel.

2 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på avstjälpningsplatser och deponering av avfall på dem.

Förordningen tillämpas inte på platser där det deponeras enbart icke-förorenat jordavfall eller avfall som omfattas av tillämpningsområdet för statsrådets förordning om utvinningsavfall (190/2013). Förordningen tillämpas inte på deponering av muddermassa som klassificerats som icke-farligt avfall i vattendrag eller i havet eller på eller under bottnen, eller på deponering av icke-förorenat mudderavfall på eller under markytan i närhete...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.