Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om förvaltningsnämnden för Sveaborg 18.4.2013/294

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 1 och 2 § i lagen om förvaltningsnämnden för Sveaborg (1145/1988):

1 §

Förvaltningsnämnden för Sveaborg har som förvaltare av ett världsarv som tagits upp på den lista över världsarv som upprätthålls av Förenta nationernas organisation för utbildning, vetenskap och kultur (UNESCO), i enlighet med grunder som fastställs av statsrådet och till den del inte annat föreskrivs eller bestäms, till uppgift

1) att svara för förvaltningen av Sveaborg och dess byggnader, befästningar och övriga anläggningar,

2) att svara för skötsel och underhåll av områden, byggnader och anläggningar som är i dess besittning eller särskilt bestämda,

3) att svara för restaurering och grundlig reparation av områden, byggnader och anläggningar som är i dess besittning eller särskilt bestämda samt att svara för det nybyggande som utvecklandet av Sveaborg förutsätter,

4) att svara för och ta initiativ till utvecklandet av Sveaborg och förevisandet av Sveaborg för allmänheten.

2 §

Förvaltningsnämnden för Sveaborg förvaltar lägenheten Sveaborg som är belägen i Tölö by i Helsingfors stad och har registernummer 6:3.

3 §

De byggnader, befästningar och anläggningar på Lilla Östersvartö som är i försvarsmaktens användning förvaltas av Senatfastigheter.

För skyddet av och tillsynen över Sveaborg i dess egenskap av kulturhistoriskt minnesmärke svarar Museiverket.

4 §

Vid förvaltningsnämnden för Sveaborg finns en direktörstjänst. Vid förvaltningsnämnden kan dessutom finnas en förvaltningsdirektörstjänst, en restaureringsdirektörstjänst och andra ordinarie tjänster samt personal i arbetsavtalsförhållande.

5 §

Undervisnings- ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.