Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om behörigheten hos den som upprättar energicertifikat för byggnader och om förutsättningarna för förenklat förfarande för energicertifikat 27.2.2013/170

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 12 § 4 mom. och 17 § 3 mom. i lagen om energicertifikat för byggnader (50/2013):

1 §

Kravnivåer för uppgiften att upprätta energicertifikat

De kravnivåer för uppgiften att upprätta energicertifikat som avses i 12 § 2 mom. i lagen om energicertifikat för byggnader (50/2013) är grundläggande nivå och högre nivå.

Kravnivån för uppgiften att upprätta energicertifikat är högre nivå, då energicertifikatet upprättas för en avkyld byggnad eller en avkyld del av en byggnad som ska uppföras. Kravnivån är högre nivå också i andra situationer där den beräknade totala energiförbrukningen när energicertifikatet upprättas räknas ut med en sådan metod för att beräkna värmeöverföringen i vilken konstruktionsdelarnas värmemagasinerande egenskaper beaktas som en funktion av tid (dynamisk beräkningsmetod). I övrigt är kravnivån grundläggande nivå.

2 §

Examen eller arbetserfarenhet som krävs av den som upprättar energicertifikat på kravnivån grundläggande nivå

Den som upprättar energicertifikat på kravnivån grundläggande nivå ska ha högre högskoleexamen eller yrkeshögskoleexamen inom bygg-, husteknik- eller energiteknikbranschen eller tidigare byggnadsingenjörs-, byggnadsarkitekts-, VVS-ingenjörs-, maskiningenjörs- eller elingenjörsexamen eller VVS-tekniker-, eltekniker- eller byggmästarexamen.

Som arbetserfarenhet som ersätter examen godkänns minst tre års arbetserfarenhet i uppgifter som hänför sig till byggnaders energiprestanda.

3 §

Examen eller arbetserfarenhet som krävs...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.