Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Försvarsministeriets förordning om försvarsmaktens körkort och körtillstånd 18.1.2013/23

I enlighet med försvarsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 58 § i körkortslagen (386/2011), 108 § 5 mom. i vägtrafiklagen (267/1981) samt 11 b § 3 mom. och 24 § 4 mom. i lagen om transport av farliga ämnen (719/1994), av dem 58 § i körkortslagen sådan den lyder delvis ändrad i lag 1081/2012, 108 § 5 mom. i vägtrafiklagen sådant det lyder i lag 1091/2002 samt 11 b § 3 mom. i lagen om transport av farliga ämnen sådant det lyder i lag 215/2005 och 24 § 4 mom. i sist nämnda lag sådant det lyder i lag 124/2001:

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om den körrätt som krävs för framförande av militärfordon, om förarundervisning, förarexamen, försvarsmaktens trafiklärare och rätt att transportera personer inom försvarsmakten och om det tillstånd som behövs för transport av farliga ämnen under försvarsmaktens övervakning.

2 §

Myndigheter och beslutanderätt

Huvudstaben leder och utövar tillsyn över verkställandet av denna förordning.

Vid tillsynen bistås huvudstaben av fordonsinspektörer.

Huvudstaben utser de truppförband där det meddelas undervisning och utbildning enligt denna förordning.

3 §

Fordonsinspektör

Fordonsinspektörerna har till uppgift att bevilja försvarsmaktens körkort och körtillstånd, rätt att verka som körtillståndsutbildare, rätt att transportera personer och försvarsmaktens körtillstånd för förare som transporterar farliga ämnen (TFÄ-körtillstånd) samt att vara mottagare av körproven och de muntliga teoriproven. Huvudstaben bestämmer fordonsinspektörernas övriga uppgifter.

Fordonsinspektörsbehörighet kan beviljas sådana anställda vid försvarsmakten som ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.