Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om uppgifter som ska registreras i behörighetsregistret och registret över kompletterande intyg i järnvägssystemet 10.1.2013/11

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om säkerhetsrelaterade arbetsuppgifter i järnvägssystemet (1664/2009):

1 §

Förfarande för ansökan om förarbevis och behörighetsbevis samt kompletterande intyg

Bestämmelser om språk, form och innehåll när det gäller förarbevis och kompletterande intyg för förare av rullande materiel samt närmare bestämmelser om ansökningsförfarandet finns i kommissionens förordning (EU) nr 36/2010 om gemenskapsmodeller för lokförarbevis, kompletterande intyg, bestyrkta kopior av kompletterande intyg och formulär för ansökan om lokförarbevis enligt Europaparlamentets och rådets direktiv 2007/59/EG.

På formen för och innehållet i behörighetsbevis som avses i 15 § i lagen om säkerhetsrelaterade arbetsuppgifter i järnvägssystemet (1664/2009) samt på förfarandet för ansökan om behörighetsbevis i övrigt tillämpas bestämmelserna om förarbevis i den förordning av kommissionen som avses i 1 mom.

2 §

De uppgifter i förarbevis och behörighetsbevis som ska registreras i behörighetsregistret

I behörighetsregistret ska de uppgifter i förarbevis för förare av rullande materiel registreras som det finns bestämmelser om i bilaga 1. Motsvarande uppgifter i det behörighetsbevis som avses i 1 § 2 mom. ska registreras i behörighetsregistret.

3 §

De uppgifter i kompletterande intyg som ska registreras i behörighetsregistret

I behörighetsregistret ska i enlighet med bilaga 2 registreras de uppgifter i kompletterande intyg för förare av rullande materiel som gäller den dag då intyget utfärdats, den s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.