Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Skatteförvaltningens beslut om uträkning av samfundsränta 20.12.2012/1090

Skatteförvaltningen har med stöd av 48 § lagen den 18 december 1995 om beskattningsförfarande (1558/95), sådan den lyder i lag 520/2010, beslutat följande om uträkning av samfundsränta:

1 §

Räntetid

Då räntetiderna räknas anses en hel månad omfatta 30 dagar och ett år 360 dagar.

2 §

Skatteårets skatter och förskott som skall räknas till godo

Då samfundsränta räknas ut, räknas till det sammanlagda beloppet av skatteårets skatter den inkomstskatt som bestäms på basis av beskattningsbar inkomst och rundradioskatt för samfund.

Förskott som i samband med räkning av samfundsränta skall räknas till godo är de förskott som betalts för räkenskapsperioden och de förskottsinnehållningar som uppburits hos samfundet samt förskottskompletteringen på sätt som i 35 § lagen om beskattningsförfarande stadgas. Har förskott eller förskottskompletteringar betalts efter räkenskapsperiodens slut, tas de i beaktande då samfundsräntan räknas på sätt som avses i 41 § 2 mom. lagen om beskattningsförfarande.

Samfundets oanvända gottgörelser från tidigare år räknas till godo på samma sätt som den förskottsinnehållning som tagits ut hos ett samfund, likväl inte mera än vad som anges i 5 § 2 mom. lagen om gottgörelse för bolagsskatt (1232/1988). Gottgörelser för utländska skatter räknas till godo på sätt som i lagen om undanröjande av internationell dubbelbeskattning (1552/1995) stadgas.

3 §

Flera räkenskapsperioder under samma år

Om samfundet avslutar flera än en räkenskapsperiod under samma kalenderår, räknas samfundsränta särskilt för varje räkenskapsperiod på sätt som i 41 § 3 mom. lagen om beskattningsförfarande avses, likväl så att för...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.