Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Kommunikationsministeriets förordning om praktik i uppgifter som trafiklärare och förarprövare (upphävt) 28.12.2012/1086

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 15.3.2015. Se L 70/2015 och 73/2015.

I enlighet med kommunikationsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 91 § 4 mom. i körkortslagen (386/2011), sådant det lyder i lag 1081/2012, och 7 d § 4 mom. i lagen om förarexamensverksamhet (535/1998), sådant det lyder i lag 706/2011:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning gäller undervisningspraktik som avses i 88 § 1 mom. 2 punkten och 91 § 1 mom. i körkortslagen (386/2011) och auskultering för förarprövare som avses i 7 d § 4 mom. i lagen om förarexamensverksamhet.

2 §

Undervisningspraktik i de valfria examensdelarna

Praktik i de valfria delarna av specialyrkesexamen för trafiklärare kan inledas när studeranden har avlagt de obligatoriska delarna av specialyrkesexamen för trafiklärare och påbörjat den utbildning som föregår avläggandet av den valfria examensdelen i fråga eller när han eller hon har hänvisats till ett examenstillfälle för examensdelen i fråga utan förberedande utbildning.

Vid praktik inom undervisning som ges med motorcykel, lastbil eller buss ska studeranden uppfylla kravet på körkort i 88 § 2 mom. i körkortslagen.

3 §

Tillstånd för undervisningspraktik

I ett tillstånd för undervisningspraktik ska antecknas

1) studerandens namn,

2) namnet på utbildningsinrättningen,

3) namnet på praktikplatsen eller, om praktiken fullgörs på flera ställen, namnen på alla praktikplatser,

4) namnen på dem som ger handledning under praktiken,

5) den examensdel inom specialyrkesexamen för trafiklärare eller de körkortskategorier inom vilka tillståndet ger rätt till praktik,

6) tillståndets giltighetstid.

Tills...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.