Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om innehållet i och offentliggörande av erbjudandehandlingar och om undantag som kan beviljas i fråga om deras innehåll samt om ömsesidigt erkännande av erbjudandehandlingar som godkänts inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet 20.12.2012/1022

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 11 kap. 30 § 1 och 2 mom. i värdepappersmarknadslagen (746/2012):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om innehållet i och offentliggörandet av erbjudandehandlingar som avses i 11 kap. 11 § 1 mom. och 30 § 1 mom. i värdepappersmarknadslagen till den del Europeiska kommissionen inte har föreskrivit därom i enlighet med förfarandet i artikel 18.2 med stöd av artikel 6.4 i direktiv om uppköpserbjudanden.

Dessutom innehåller förordningen bestämmelser om erkännande för användning som erbjudandehandling i Finland av sådana i 11 kap. 11 § 5 mom. och 30 § 2 mom. i värdepappersmarknadslagen avsedda erbjudandehandlingar som har godtagits av en behörig myndighet i en stat inom EES-stat.

Dessutom innehåller förordningen bestämmelser om de undantag som kan beviljas i fråga om innehållet i erbjudandehandlingar som avses i 11 kap. 26 § och 30 § 1 mom. i värdepappersmarknadslagen.

2 §

Informationen i erbjudandehandlingar

Den information som ges i erbjudandehandlingar ska utformas enligt denna förordning som paragrafvisa helheter, om inte Finansinspektionen i samband med godkännandet av erbjudandehandlingen av särskilda skäl samtycker till någon annan uppställning. Erbjudandehandlingen ska vara uppställd som en enhetlig handling, om inte Finansinspektionen i samband med godkännandet av erbjudandeh...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.