Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om anmälan om betydande ägar- och röstandelar 20.12.2012/1021

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 9 kap. 12 § 1–4 punkten i värdepappersmarknadslagen (746/2012):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning gäller anmälan om i 9 kap. i värdepappersmarknadslagen avsedda betydande ägar- och röstandelar, innehållet i flaggningsanmälan och offentliggörande av anmälan.

2 §

Sammanräkning av ett fondbolags och en tillhandahållare av investeringstjänsters ägar- och röstandelar med moderbolagets ägar- och röstandelar

Ett moderbolag till ett fondbolag som avses i lagen om placeringsfonder (48/1999) eller till ett fondbolag som beviljats verksamhetstillstånd i en annan EES-stat (moderbolag) behöver inte räkna samman sina ägar- och röstandelar med de ägar- och röstandelar som en placeringsfond som förvaltas av fondbolaget eller ett fondföretag innehar, om den rösträtt som hänför sig till aktierna nyttjas oberoende av moderbolaget. Moderbolaget får i detta fall inte ge direkta eller indirekta anvisningar eller på något annat sätt försöka påverka fondbolaget vad gäller nyttjandet av de rösträtter som hänför sig till aktierna.

Moderbolaget till en tillhandahållare av investeringstjänster som beviljats verksamhetstillstånd i Finland eller i en annan EES-stat behöver inte räkna samman sina ägar- och röstandelar med de ägar- och röstandelar som tillhandahållaren av investeringstjänster förvaltar med stöd av förmögenhetsförvaltningsavtal, förutsatt att tillhandahållaren av investeringstjänster kan nyttja den rösträtt som hänför sig till aktierna endast i enlighet med givna anvisningar och att den u...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.