Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om försäkringsstöd för kommersiellt fiske 28.12.2012/998

Se ändringsförslag RP 220/2020.

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Syfte

Syftet med denna lag är att främja utövandet av fiskerinäringen under de särskilda förhållanden som råder på Finlands territorialvatten och inom Finlands ekonomiska zon.

2 §

Tillämpningsområde

Denna lag tillämpas på stöd som betalas som ersättning för skador på fiskeredskap och på fartyg som används för kustfiske.

3 § (7.5.2021/392)

Definition av kommersiell fiskare

I denna lag avses med kommersiell fiskare en fysisk person eller juridisk person vars omsättning av den sammanlagda försäljningen av fisk som fiskaren själv fångat och av bearbetade fiskprodukter av sådan fisk i genomsnitt under de tre räkenskapsperioder som omedelbart föregår ingåendet av ett försäkringsavtal enligt 4 § överstiger den omsättning som anges i 88 § 2 mom. i lagen om fiske (379/2015).

Som kommersiell fiskare betraktas även en fysisk person eller juridisk person som under det år som försäkringsavtalet ingås, eller under det år som föregår ingåendet av avtalet, har börjat eller börjar bedriva kommersiellt fiske och som lägger fram en plan för det sätt på vilket omsättningen av den sammanlagda försäljningen av fisk och av bearbetade fiskprodukter av sådan fisk senast den tredje räkenskapsperioden efter ingåendet av försäkringsavtalet kommer att överstiga den omsättning som anges i 88 § 2 mom. i lagen om fiske.

2 kap

Förutsättningar för försäkringsstöd

4 § (21.12.2016/1328)

Förutsättningar som gäller mottagare av försäkringsstöd

Försäkringsstöd beviljas utan särskild ansökan till en kommersiell fiskare som har ingått ett försäkringsavtal med en godkänd fiskerifö...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.