Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om säkerhetskraven för flytgasanläggningar 20.12.2012/858

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om säkerhet vid hantering av farliga kemikalier och explosiva varor (390/2005):

1 kap

Allmänt

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om säkerhetskraven enligt lagen om säkerhet vid hantering av farliga kemikalier och explosiva varor (390/2005), nedan kemikaliesäkerhetslagen, vid industriell hantering och upplagring av flytgas samt ringa användning och förvaring av flytgas.

2 §

Avgränsning av tillämpningsområdet

Denna förordning tillämpas inte på framställning av flytgas och inte på användning av flytgas som råvara i kemiska processer. Förordningen tillämpas inte heller på platser där flytgas används som stöd- och tilläggsbränsle i processanläggningars förbränningssystem tillsammans med andra motsvarande kolväten i gasform, och inte heller på hantering och upplagring av flytgas i samband med påfyllning av aerosoler.

3 §

Förhållande till annan lagstiftning

Bestämmelser om konstruktionskraven på rörsystem för flytgas och på anordningar och aggregat i anslutning till dem och om visande av överensstämmelse med kraven när det gäller dem finns i lagen om tryckbärande anordningar (1144/2016). (8.11.2018/854)

Bestämmelser om sådana förbrukningsapparater för gas som inte är avsedda för industribruk och om utrustning i anslutning till gasanordningar finns i gasanordningslagen (508/2018). (8.11.2018/854)

Bestämmelser om beredskapen för olyckor finns i statsrådets förordning om säkerhetskraven vid industriell hantering och upplagring av farliga kemikalier (856/2012).

4 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) flytgas sådan kolväteblan...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.