Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om säkerhetskraven vid industriell hantering och upplagring av farliga kemikalier 20.12.2012/856

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om säkerhet vid hantering av farliga kemikalier och explosiva varor (390/2005):

1 kap

Allmänt

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om säkerhetskraven vid industriell hantering och upplagring av sådana kemikalier som avses i lagen om säkerhet vid hantering av farliga kemikalier och explosiva varor (390/2005), nedan kemikaliesäkerhetslagen.

2 §

Avgränsning av tillämpningsområdet

Denna förordning tillämpas inte på upplagring eller teknisk användning av naturgas och inte på rörsystem och anordningar som är avsedda för överföring, distribution eller användning av naturgas.

Denna förordning tillämpas dock på användning av naturgas som råvara i kemiska processer och som stöd- och tilläggsbränsle tillsammans med andra motsvarande kolväten i gasform. Denna förordning tillämpas också på framställning av biogas och på sådan teknisk användning och upplagring enligt statsrådets förordning om säkerhet vid hantering av naturgas (551/2009) som har direkt samband med framställningen av biogas.

På teknisk användning och upplagring av flytgas tillämpas endast 6 kap. i denna förordning. Denna förordning tillämpas dock på framställning av flytgas och på användning av flytgas som råvara i kemiska processer och som stöd- och tilläggsbränsle tillsammans med andra motsvarande kolväten i gasform.

Denna förordning tillämpas inte på hantering och upplagring av farliga kemikalier på distributionsstationer till den del det föreskrivs särskilt.

2 a § (4.4.2019/462)

Bestämmande av kemikalieklass för celluloid

På bestämmande ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.