Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om fartygspersonalens boendemiljö ombord på fartyg 13.12.2012/825

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 11 och 13 § i lagen om fartygspersonalens arbets- och boendemiljö samt mathållningen ombord på fartyg (395/2012):

1 § (12.12.2019/1258)

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på finska fartyg. Denna förordning tillämpas dock inte på

1) statsfartyg som används för försvars- eller sjöbevakningsuppgifter,

2) bärplansbåtar, luftkuddefarkoster eller traditionsfartyg,

3) nöjesfartyg,

4) fiskefartyg.

2 §

Bostadsutrymmenas höjd och läge

Vanliga gångar och vistelseytor i bostadsutrymmena ska ha en fri höjd på minst 203 centimeter.

Bostadsutrymmena får inte användas som genomgång till arbetsplatserna, och bostadsutrymmena får inte vara direkt anslutna till arbetsutrymmena. Det får inte finnas fri passage från passagerarutrymmena till fartygspersonalens bostadsutrymmen. Till bostadsutrymmena får det inte ledas genomföringar för hydraulrör, gasrör, ångrör eller andra rör.

På fartyg med en bruttodräktighet på minst 500 ska sovhytterna i sin helhet placeras ovanför den högsta lastvattenlinjen, midskepps eller i aktern på fartyget så att de får dagsljus. Sovhytterna får inte finnas under ett sådant däck där de nås av störande buller.

3 §

Sov- och daghytter

Minimiytan för en sovhytt för en person är 4,5 kvadratmeter på fartyg vars bruttodräktighet understiger 3 000, 5,5 kvadratmeter på fartyg vars bruttodräktighet är 3 000 eller mera men understiger 10 000 och 7,0 kvadratmeter på fartyg vars bruttodräktighet är 10 000 eller mera.

På passagerarfartyg och specialfartyg är minimiytan för en sovhytt för annan fartygspersonal än befälet 7,5 kvadratmeter i ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.