Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om fartygspersonalens mathållning ombord på fartyg 13.12.2012/820

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 14 och 15 § i lagen om fartygspersonalens arbets- och boendemiljö samt mathållningen ombord på fartyg (395/2012):

1 § (12.12.2019/1259)

Tillämpningsområde

I denna förordning finns bestämmelser om fartygspersonalens mathållning ombord på fartyg.

Denna förordning tillämpas inte på fiskefartyg.

Ombord på fartyg i inrikestrafik kan man komma överens om att måltiderna ordnas på något annat sätt än bestämmelserna i denna förordning förutsätter, med undantag av bestämmelserna i 2 § 1 och 2 mom., 7 § 3 mom. och 9–11 §.

2 § (10.9.2015/1130)

Matens kvalitet och måltider som ska serveras

Den mat som serveras ska vara näringsmässigt balanserad och varierande samt till sin mängd och sammansättning motsvara fartygspersonalens behov. Hela fartygspersonalen ska serveras mat av samma kvalitet.

Ombord på fartyg ska det finnas tillräckligt med hushållsvatten som uppfyller kvalitetskraven enligt hälsoskyddslagen (763/1994).

Det ska dagligen serveras tre måltider och två mellanmål. För arbetstagare som på fartyget utför arbete mellan klockan 20 och klockan 6 ska mat reserveras för natten.

Om det på grund av storleken på ett fartyg i inrikestrafik, fartygets trafikområde eller arbetstidsarrangemang är oskäligt att iaktta bestämmelserna i 3 mom. kan man avtala om saken på något annat sätt i ett kollektivavtal för sjöfarten. Om det inte finns något tillämpligt kollektivavtal inom branschen, kan man avtala om saken i arbetsavtal.

3 §

Tillredning och servering av maten

Vid tillredningen och serveringen av maten ska tillräcklig hygien iakttas. Bestämmelser om det intyg över livsmedelshy...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.