Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om ombildning av Institutet för Ryssland och Östeuropa till stiftelse 30.11.2012/698

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Överlåtelsefullmakt och den stiftelse som ska bildas

Undervisnings- och kulturministeriet bemyndigas att till den stiftelse som ska bildas för att fortsätta den verksamhet som Institutet för Ryssland och Östeuropa bedrivit överlåta den egendom och de immateriella rättigheter som institutet, som hör till ministeriets förvaltningsområde, har i sin besittning samt att till Esbo stad överlåta den centrala delen av institutets bibliotekssamling.

Undervisnings- och kulturministeriet får på statens vägnar underteckna stiftelseurkunden och stadgarna för den stiftelse som ska bildas.

2 §

Villkoren för överlåtelsen

Undervisnings- och kulturministeriet bestämmer villkoren för överlåtelsen av den lösa egendom som Institutet för Ryssland och Östeuropa har till den stiftelse som ska bildas och för överlåtelsen av bibliotekssamlingen till Esbo stad.

Undervisnings- och kulturministeriet beslutar även om övriga arrangemang som gäller staten och har samband med bildandet av stiftelsen.

3 §

Ansvar för förbindelser

Stiftelsen svarar för de låne-, hyres-, service-, anskaffnings- och leveransavtal samt andra motsvarande förbindelser som Institutet för Ryssland och Östeuropa har ingått under sin verksamhetstid. Esbo stad svarar på motsvarande sätt för de förbindelser som gäller bibliotekstjänsterna i enlighet med vad som avtalas mellan undervisnings- och kulturministeriet och Esbo stad.

Statens sekundära ansvar för de förbindelser som enligt 1 mom. överförs till den stiftelse som ska bildas kvarstår, om inte motparten godkänner att ansvaret överförs på stiftelsen...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.