Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om Rättsregistercentralen 16.11.2012/625

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Rättsregistercentralen

Rättsregistercentralen är ett ämbetsverk som hör till justitieministeriets förvaltningsområde och som har till uppgift att

1) vara personuppgiftsansvarig för informationssystem och register inom justitieministeriets förvaltningsområde enligt vad som särskilt föreskrivs om dem samt förmedla av justitieförvaltningsmyndigheterna anmälda uppgifter till andra myndigheter, (8.5.2020/348)

2) sköta verkställighetsuppgifter som gäller böter, förverkandepåföljder, avgifter och fordringar samt föra statens talan i dessa uppgifter,

3) på uppdrag av enheter inom justitieministeriets förvaltningsområde sköta registerföringen i fråga om register som används för forskningsändamål och sköta uppgifter i samband med registren,

4) sköta underhåll och utveckling av informationssystemen inom justitieministeriets förvaltningsområde i samarbete med ämbetsverken inom förvaltningsområdet, enligt vad som har avtalats i serviceavtalen.

Rättsregistercentralen producerar själv de tjänster som behövs eller skaffar dem hos andra tjänsteproducenter.

Se t.ex. L om verkställighet av böter 672/2002 3 §, StraffregisterL 770/1993 1 §, L om offentliggörande och registrering av insolvensförfarande som inletts i en annan medlemsstat i Europeiska unionen 581/2002 och L om justitieförvaltningens nationella informationsresurs 955/2020.

2 §

Ledning och organisation

Rättsregistercentralen leds av en överdirektör som svarar för verksamhetens resultat. Överdirektören bistås av en ledningsgrupp vars sammansättning och uppgifter bestäms i arbetsordningen. (11.12.2020/957)

Vid Rättsregistercentralen f...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.