Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om adoption 3.5.2012/202

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av adoptionslagen (22/2012):

1 kap

Adoptionsrådgivning

1 § (30.3.2023/613)

Mottagande av samtycke

Föräldrarnas och en i 13 § i adoptionslagen (22/2012) avsedd persons samtycke till adoption tas personligen emot av den tjänsteinnehavare i välfärdsområdet som lämnar adoptionsrådgivning i välfärdsområdet, eller av vederbörande arbetstagare vid adoptionsbyrån.

2 §

Specialbestämmelser om adoptionssökande bosatta utomlands

Om adoptionssökanden är bosatt i en främmande stat får tillhandahållaren av adoptionsrådgivning lämna ett sådant yttrande som avses i artikel 12 i den mellan Finland, Danmark, Island, Norge och Sverige ingångna konventionen innehållande internationellt privaträttsliga bestämmelser om äktenskap, adoption och förmynderskap (FördrS 20/1931) endast om sökanden har adoptionstillstånd.

Om adoptionssökanden är bosatt i en sådan främmande stat som är part i konventionen om skydd av barn och samarbete vid internationella adoptioner (FördrS 29/1997), nedan Haagkonventionen, får tillhandahållaren av adoptionsrådgivning besluta om placeringen av barnet hos sökanden eller lämna ett sådant yttrande som avses i 1 mom. endast om det för tillhandahållaren utöver adoptionstillståndet har lagts fram ett intyg att det finska adoptionstjänstorganet och det utländska adoptionstjänstorganet eller, i sådana fall som avses i 14 § 9 punkten, adoptionsnämnden och det utländska adoptionstjänstorganet, har godkänt att adoptionsförfarandet kan fortskrida.

3 §

Utredning om tillhandahållande av adoptionsrådgivning

Av en utrednin...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.