Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om tillståndsavgifter för användning av Saima kanal 22.3.2012/144

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 7 § i lagen om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i fördraget med Ryssland om utarrendering av den del av Saima kanal som tillhör Ryssland och av det därtill hörande området till republiken Finland samt om fartygstrafiken genom Saima kanal och om tillämpning av fördraget (104/2011):

1 §

Tillståndsavgift för Saima kanal

På Saima kanal tas tillståndsavgifter ut för användning av kanalen. Avgifternas storlek bestäms enligt fartygets, flottens eller anordningens storlek och art.

Fartyg, flottar eller anordningar som passerar kanalen och som överskrider riksgränsen mellan republiken Finland och Ryska federationen är skyldiga att betala tillståndsavgift för både tur- och returfärd, oberoende av om de passerar hela kanalen eller endast en del av den.

Tillståndsavgift tas inte ut av:

a) nöjesfarkoster,

b) fartyg som tillhör de statliga myndigheterna i Finland eller fartyg som utför underhåll av kanalen, förutsatt att de inte utför kommersiell varutransport,

c) ett fartyg som transporteras såsom last på ett annat fartyg eller en båt som tillhör ett fartygs utrustning,

d) en bogserbåt som bogserar virkesflottar när den trafikerar kanalen för bogserfärderna och för övriga färder som är nödvändiga för utförande av flottningen, samt

e) sådana fartyg som seglar under rysk flagg och som använder endast den del av Saima kanal som hör till Ryssland.

2 §

Tillståndsavgiftens belopp

Tillståndsavgiftens belopp är följande:

1) 0,29 euro per nettodräktighetstal för motorfartyg i isklass I A eller 1 B,

2) 0,35 euro per nettodräktighetstal för övriga registrerad...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.