Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om arvode och kostnadsersättning till företrädare för barn utan vårdnadshavare 1.3.2012/115

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 59 § i lagen om främjande av integration (1386/2010) och 7 § 3 mom. i lagen om mottagande av personer som söker internationellt skydd (746/2011), sådana de lyder, den förstnämnda i lag 1251/2011 och den sistnämnda i lag 1253/2011:

1 §

Tillämpningsområde

Arvode och kostnadsersättning betalas i enlighet med denna förordning till en företrädare för ett barn utan vårdnadshavare, om företrädaren har förordnats

1) med stöd av 39 § i lagen om mottagande av personer som söker internationellt skydd (746/2011), eller

2) med stöd av 56 § i lagen om främjande av integration (1386/2010).

2 §

Tid som berättigar till arvode och kostnadsersättning

Arvode och kostnadsersättning betalas för skötseln av uppdrag som företrädare från och med den dag då tingsrätten har förordnat företrädaren till uppdraget. Arvode kan också betalas för högst två timmar av arbete som företrädaren utfört före tingsrättens beslut i syfte att lära känna barnet. Arvodet kan dock betalas först när tingsrätten har fattat beslutet att förordna företrädaren.

Arvode och kostnadsersättning betalas inte för tiden efter den dag då uppdraget som företrädare har upphört eller tingsrätten har befriat företrädaren från uppdraget.

3 §

Grunder för betalning av arvode

Arvodet betalas utifrån den faktiska tid som företrädaren använt för att sköta det uppdrag som avses i 41 § i lagen om mottagande av personer som söker internationellt skydd och 57 § i lagen om främjande av integration. När arvodets totalsumma bestäms, avrundas den tid som ska ersättas till närmaste 15 minuter.

För förberedande arbete och utrednings- och up...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.