Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om placeringen av verksamhetsställen för post 2.3.2012/113

I enlighet med statsrådets beslut, fattat efter föredragning från kommunikationsministeriet, föreskrivs med stöd av 16 § 4 mom. i postlagen (415/2011):

1 §

Placeringen av verksamhetsställen

De verksamhetsställen som avses i 16 § 1 mom. i postlagen (415/2011) ska placeras i anslutning till de andra sedvanliga tjänsterna i området, eller också ska man på annat sätt se till att verksamhetsställena är lättillgängliga.

De tjänster som avses i 15 § 1 mom. 4 punkten i postlagen och postpakettjänster som omfattas av skyldigheten att tillhandahålla samhällsomfattande tjänster ska tillhandahållas på minst ett verksamhetsställe i varje kommun. (7.9.2017/608)

Vid bedömningen av tillgången till samhällsomfattande tjänster och placeringen av verksamhetsställen ska tillgången till sedvanliga informationstekniska tjänster och förbindelser samt tillhandahållandet av produkter och tjänster inom de samhällsomfattande tjänsterna via dem beaktas. (7.9.2017/608)

Ett annat än ett fast verksamhetsställe enligt 16 § 2 mom. i postlagen eller andra verksamhetsställen enligt 3 mom. kan komplettera de verksamhetsställen som avses i paragrafens 1 mom. och beaktas vid mätningen av de avstånd som avses i paragrafens 2 mom. på villkor att den helhet av verksamhetsställen som avses i 16 § 1–3 mom. i postlagen bildar ett enhetligt nät av verksamhetsställen som från konsumentsynpunkt ligger på ett rimligt avstånd för att uträtta ärenden och där de samhällsomfattande produkter och tjänster som konsumenten behöver finns tillgängliga.

2 §

Rimligt avstånd

Det avstånd för att uträtta ärenden som avses i 16 § 1 mom. i postlagen ska anses rimligt, om det mots...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.