Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om behörighetsvillkoren och uppgifterna för kanalfullmäktigen för Saima kanal 2.2.2012/51

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 2 § i lagen om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i fördraget med Ryssland om utarrendering av den del av Saima kanal som tillhör Ryssland och av det därtill hörande området till republiken Finland samt om fartygstrafiken genom Saima kanal och om tillämpning av fördraget (104/2011):

1 §

Behörighetsvillkor för kanalfullmäktigen

Behörighetsvillkor för kanalfullmäktigen är högre högskoleexamen och god förtrogenhet med kanalfullmäktigens uppgifter.

2 §

Kanalfullmäktigens uppgifter

Kanalfullmäktigen ska svara för samordningen av ståndpunkter som gäller Saima kanal, sköta de uppgifter som hänför sig till verkställigheten av det i Villmanstrand den 27 maj 2010 mellan republiken Finland och Ryska federationen ingångna fördraget om utarrendering av den del av Saima kanal som tillhör Ryssland och av det därtill hörande området till republiken Finland samt om fartygstrafiken genom Saima kanal (arrendeavtalet om Saima kanal) och sörja för utvecklingen av fartygstrafiken på Saima kanal. Saima kanal-kontoret bistår kanalfullmäktigen.

Kanalfullmäktigen ska avgöra ärenden gällande tolkningen och tillämpningen av arrendeavtalet för Saima kanal. Dessutom ska kanalfullmäktigen i samarbete med den kanalfullmäktige som Ryska federationen utsett sköta de uppgifter som kanalfullmäktigen har enligt arrendeavtalet på det sätt som man kommit överens om i avtalet.

Kanalfullmäktigen ska

1) fastställa anhaltsplatserna för fritidsbåtar på Saima kanal,

2) årligen komma överens om seglationssäsongens längd på Saima kan...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.