Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om offentligt understödda export- och fartygskrediter samt ränteutjämning 29.12.2011/1546

I enlighet med statsrådets beslut, fattat efter föredragning från arbets- och näringsministeriet, föreskrivs med stöd av 4 § 2 mom. och 8 § 2 mom. i lagen om offentligt understödda export- och fartygskrediter samt ränteutjämning (1543/2011):

1 §

Beslut som förutsätter godkännande

Sådana beslut om exportkredit, fartygskredit eller ränteutjämning av avsevärd betydelse eller på exceptionella villkor som kräver godkännande av arbets- och näringsministeriet och som avses i 4 § 2 mom. och 8 § 2 mom. i lagen om offentligt understödda export- och fartygskrediter samt ränteutjämning är:

1) beslut om krediter med fast ränta, där kreditens eller ränteutjämningens belopp överstiger 200 000 000 euro, eller

2) beslut där man avviker från sättet att bestämma kreditvalutan, tiden då räntan är låst eller någon annan med dessa jämförbar omständighet som är betydande med tanke på kreditvillkoren, eller

3) beslut för vilka bolaget vill ha arbets- och näringsministeriets godkännande på grund av vägande konkurrens- och näringspolitiska skäl som hänför sig till projektet.

1 a § (29.12.2016/1540)

Finländskt intresse

En förutsättning för att fartygs- och exportkredit samt ränteutjämning ska beviljas är att exportprojektet eller den inhemska fartygsleveransen eller exportörens verksamhet som helhet är av finländskt intresse.

Ett exportprojekt eller en fartygsleverans kan anses vara av finländskt intresse, om

1) värdet av exportleveransen eller av tillverkningen av en inhemsk fartygsleverans i Finland och av annan prestation i samband med leveransen utgör minst en tredjedel av export- och fartygskre...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.