Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om bedömning av informationssäkerheten i myndigheternas informationssystem och datakommunikation 22.12.2011/1406

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Lagens tillämpningsområde

I denna lag finns bestämmelser om bedömning av informationssäkerheten i myndigheternas informationssystem och datakommunikation.

Bestämmelser om Kommunikationsverkets uppgifter vid uppgörandet av säkerhetsutredningar av företag finns i säkerhetsutredningslagen (726/2014). (19.9.2014/728)

2 §

Definitioner

I denna lag avses med

1) informationssystem ett helhetsarrangemang som består av databehandlingsutrustning, programvara och annan databehandling,

2) datakommunikation ett system som utgörs av arrangemang omfattande ett dataöverföringsnät, dataöverföringsutrustning, programvara och andra databehandlingsarrangemang,

3) myndighet organ som avses i 4 § 1 mom. 1–7 punkten i lagen om offentlighet i myndigheternas verksamhet (621/1999),

4) statsförvaltningsmyndighet statliga förvaltningsmyndigheter och andra statliga ämbetsverk och inrättningar samt domstolar och andra rättskipningsmyndigheter.

3 §

Anlitande av tjänster för bedömning av informationssäkerheten

Statsförvaltningsmyndigheterna får för bedömning av informationssäkerheten i sina informationssystem och sin datakommunikation bara använda sig av det förfarande som avses i denna lag eller av ett sådant bedömningsorgan som har godkänts av Kommunikationsverket enligt lagen om bedömningsorgan för informationssäkerhet (1405/2011).

4 §

Kommunikationsverkets uppgifter

Kommunikationsverket ska i syfte att främja och säkerställa informationssäkerheten i myndigheternas informationssystem och datakommunikation

1) på en myndighet...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.