Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om begränsningar av och förbud mot rätten att röra sig i lokaler eller områden som Gränsbevakningsväsendet besitter 15.12.2011/1323

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 71 § 1 mom. och 84 § 2 mom. 5 punkten i gränsbevakningslagen (578/2005):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning finns bestämmelser om de begränsningar av och förbud mot rätten att röra sig i lokaler och på områden som Gränsbevakningsväsendet besitter och vilka avses i 71 § 1 mom. i gränsbevakningslagen (578/2005) samt bestämmelser om hur begränsningarna och förbuden ska anges.

I gränsbevakningslagen finns bestämmelser om meddelande av en tillfällig begränsning av eller ett tillfälligt förbud mot rätten att röra sig inom en del av ett militärt övningsområde eller en del av ett övningsområde som hänför sig till gränssäkerheten eller på en fastighet som Gränsbevakningsväsendet tagit i användning enligt 39 § 3 mom. i gränsbevakningslagen. (21.3.2019/365)

2 §

Begränsning av att röra sig på skjutbaneområden och skjutområden

Under en skjutning och medan de förberedande och andra motsvarande åtgärder som anknyter till skjutningen pågår är det förbjudet att röra sig eller vistas på skjutbaneområden och skjutområden som Gränsbevakningsväsendet besitter och som nämns i bilaga 1, om inte övningsledaren ger tillstånd till det.

3 §

Förbud mot att röra sig på flygplatser för luftfartyg

Det är förbjudet att röra sig eller vistas på en flygplats som Gränsbevakningsväsendet besitter och som nämns i bilaga 2, om det inte finns en godtagbar orsak som har samband med en lagstadgad uppgift inom Gränsbevakningsväsendet, med flygverksamhet eller fastighetsskötsel eller någon annan motsvarande godtagbar orsak.

4 §

Förbud mot...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.