Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om bolagisering av försvarsmaktens förplägnadstjänster 16.12.2011/1297

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Överlåtelsefullmakt och det aktiebolag som ska bildas

Statsrådet bemyndigas att överlåta den egendom och verksamhet för produktion av förplägnadstjänster som innehas av försvarsmakten till ett aktiebolag som ska bildas. Aktiebolagets huvudsakliga bransch ska vara förplägnadstjänster.

När aktiebolaget bildas tecknar staten samtliga aktier i bolaget.

2 §

Villkoren för överlåtelsen

Statsrådet bestämmer vilken egendom som ska överlåtas och värdet av den samt villkoren för överlåtelsen. Statsrådet bestämmer också om övriga arrangemang som gäller överlåtelsen av egendomen och bildandet av aktiebolaget.

Statsrådet bestämmer vilken del av egendomen som ska sättas in i aktiebolaget mot aktier.

3 §

Beskattning

Vid inkomstbeskattningen av aktiebolaget iakttas i tillämpliga delar vad som i 52 d § i lagen om beskattning av inkomst av näringsverksamhet (360/1968) föreskrivs om verksamhetsöverlåtelse.

4 §

Ansvar för förbindelser

Aktiebolaget svarar för de service-, anskaffnings- och leveransavtal och liknande förbindelser som försvarsmakten har ingått för statens räkning och som gäller den egendom som har överlåtits till aktiebolaget och den serviceverksamhet som förs över till bolaget.

Staten har sekundärt ansvar för de förpliktelser som enligt 1 mom. övergår på aktiebolaget, om inte motparten godkänner att ansvaret övergår på bolaget. Bolaget är skyldigt att ersätta staten för det som staten har betalat enligt detta moment.

5 §

Personalens anställningsförhållanden

Den personal i tjänste- och arbetsavtalsförhållande som när denna lag träder i kraft arbetar vid försvarsmaktens serv...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.